Пламен Нунев
Пламен Нунев / netinfo
ГЕРБ печели изборите в Русе. На база на информация от 25 секции, партията на Бойко Борисов има резултат от 34,56%. За БСП са гласували 30,4%. На трета позиция се нареждат Обединените патриоти с подкрепа от 14,45%. Воля на Христо Марешки е четвърта политическа сила за момента с резултат от 4,56%. ДПС е с временен резултат от 3,5% Реформаторския блок е все още под чертата с 3,24%. ДОСТ е с резултат от 0,8%. 

Общо 8 са мандатите, които ще бъдат разпределение в Русе. Очакваният краен резултат е, че ГЕРБ ще успеят да повторят резултатът от последните парламентарни избори - около 33 000 гласа в 19 МИР. Втори с над 25 000 гласа ще бъдат БСП. 

Сега партиите чакат резултата на Реформаторите за да стане ясно как ще бъдат разпределени мандатите. БСП почти сигурно ще бъдат с 2 депутати. ГЕРБ може да има двама или трима. Най-вероятно Обединените патриоти ще останат с един. Воля на Марешки също може би ще има представител от Русе. Дали този резултат ще се запази или ДПС и РБ-Глас народен ще имат народни представители в 44 Народно събрание ще стане ясно утре.