Катастрофата
Катастрофата / Марий Пейчев
Две ученички са пострадали леко при пътен инцидент между бус и ученически автобус близо до град Бяла, русенско. Сигналът е постъпил в 14:28 часа на тел. 112 . Катастрофата е станала по пътя между селата Пиперково и Джулюница.

На местопроизшествието веднага са изпратени екипи на районното управление в Бяла, районната служба „Пожарна безопасност“ в града и Спешна помощ. Според първоначалната информация бус „Форд Транзит“, управляван от 20-годишен водач е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал челно с ученически автобус „Ситроен“, управляван от 62-годишен водач.

Автобусът е превозвал ученици от учебно заведение в Бяла. Екипът на Спешна помощ е откарал две от пътничките в автобуса - момичета на 15 и 17 г. за преглед в МЛБАЛ-Бяла, които по първоначална информация не са пострадали тежко, а впоследствие за оказване на медицинска помощ е отведен и 20-годишен пътник от буса.

Местопроизшествието е запазено от полицията. Предстои изясняване на причините и обстоятелствата, при които е възникнало пътно-транспортното произшествие. Временно движението в района се осъществява в едната лента.