Драматичният театър открива творческия сезон с премиера
Драматичният театър открива творческия сезон с премиера / Дарик Русе
Драматичния театър открива творческия сезон с премиера
32295
Драматичния театър открива творческия сезон с премиера
Драматичния театър открива творческия сезон с премиера
  • Драматичния театър открива творческия сезон с премиера
  • Драматичния театър открива творческия сезон с премиера

Трупата на русенския театър открива новия творчески сезон с представлението на Орлин Дяков „Уравнение”. Новата постановка не е комедия, а спектакъл, който задава задачи за решаване. Името му е актуално за откриването на новата учебна година-„Уравнение”, а сюжетът е насочен именно към учениците и техните родители. Темата е за насилието сред децата. Автор и режисьор е Орлин Дяков, който вече има няколко спектакъла, поставени на русенска сцена.

В „Уравнение” участват Татяна Цветкова, Георги Стефанов, Радомир Андонов, Крум Берков, Петя Венелинова, Ралица Константинова. В състава след 18 години отсъствие се завръща Косьо Станев, който отскоро е назначен на щат. Гостуват и актьорите Антония Чепарова и Адриан Филипов. Сценографията е на Цанко Цанев, музиката на Стайко Стайков, хореографията на Марин Удварев. Русенската полиция и Инспектората по образование ще съдействат той да бъде видят от колкото се може повече ученици.

Утре е премиерата на „Шоколадовият войник” от Джордж Бърнард Шоу, в постановка на Николай Поляков. Този месец в Русе ще гостуват и театралите от Оснабрюк, по съвместния проект с нашия театър. Те ще представят спектакъла „Гастарбайтер”. През новия сезон режисьорът Александър Беровски ще постави детска пиеса – „Шарени приказки”. В плановете на драматичния театър е и общ спектакъл с Народен театър „Иван Вазов” на „Полет над кукувиче гнездо”.