Дауд Ибрям по времето, когато беше директор на РИОСВ Русе
Дауд Ибрям по времето, когато беше директор на РИОСВ Русе / netinfo
Областният лидер на ДПС Дауд Ибрям ще води листата с кандидат-депутати на Движението за права и свободи в Русе. Кандидатурата на бившият директор на РИОСВ Русе бе издигната на областен съвет на партията, а тези дни е била одобрена и от Националното ръководство, научи Дарик. Досегашният депутат Ферихан Ахмедова си е направила отвод по време на областното заседание. На втората позиция в листата ще бъде председателят на Общинския съвет във Ветово д-р Мехмед Мехмед

Дауд Ибрям придоби популярност при работата си в Регионалната инспекция по околна среда и води. Той заема длъжността два пъти, и два пъти бе отстраняван след идването на власт на ГЕРБ. При второто му отстраняване, през януари 2015 г. той разкри пред медиите, че е бил уволнен след разговор на френския посланик Пиер дьо Кабан и тогавашния министър на околната среда Ивелина Василева, а причината е войната, която започна с Монтюпе заради замърсяването на въздуха в Русе. 

РИОСВ Русе е най-голямата екоинспекция в страната. През ноември 2014 г. Дауд Ибрям спечели награда от ЕСРИ за ефективно управление и опазване на биоразнобразието.