Борисов: Полицията изпусна ситуацията в Катуница вчера
Борисов: Полицията изпусна ситуацията в Катуница вчера / Дарик радио - Силистра
Борисов: Полицията изпусна ситуацията в Катуница вчера
45058
Борисов: Полицията изпусна ситуацията в Катуница вчера
  • Борисов: Полицията изпусна ситуацията в Катуница вчера

Премиерът Бойко Борисов, който днес бе на посещение в Силистренско, изрази недоволство от действията на МВР по време на размириците вчера в с. Катуница, провокирани от убийството на 19-годишния Ангел Иванов.
Според него, ситуацията била изпусната.

„Цар Киро го изведоха още следобед от Катуница, МВР беше информирано. Два пъти разговарях и с и.д. министър Вучков, и с главния секретар. Пратих го на място там. Нищо не налагаше да бъде изпусната ситуацията." Борисов отрече да има политически чадър над ромския бос и неговата фамилия. „Доколкото разбрах, главният прокурор е образувал дело за проверка на имотите му, така че ако има такова нещо - ще блеснат веднага. Ето как реагира на разпространената в социалната мрежа информация, че преди години лично е връчил членска карта от ГЕРБ на Кирил Рашков: „Аз не го познавам, никога не съм правил „здрасти" с него. А и ако му вземете изказванията срещу мене, ще видите...".

Борисов: Полицията изпусна ситуацията в Катуница вчера
netinfo

В Силистренско днес министър-председателят Бойко Борисов официално откри 61 км рехабилитирани участъци от пътищата Ситово-Дулово, Главиница - Зафирово, където преряза лента, и две отсечки от пътя Търговище-Тутракан и Разград-Исперих. Инвестицията е за над 26 млн. лв. по оперативна програма „Регионално развитие".

Според министър Лилия Павлова, която също участва в церемонията, през следващите месеци за ремонти на пътищата от 2 и 3 клас в региона ще бъдат вложени още 20 млн.лв. В момента се ремонтират направленията Силистра- Шумен и Силистра-Русе.