/ dariknews, архив
Две дарения получи Фондация „Русе – град на свободния дух“ през юли тази година в рамките на кампанията „Талант без граници“. Първото е на стойност 500 евро и е от австрийския лекар Герхард Строхмайер, който е любител на класическата музика и е впечатлен от добрата подготовка на младите музиканти от НУИ „Проф. Веселин Стоянов“.

Дарение за кампанията на стойност 650 лв. направи и Ротари клуб - Русе. Средствата са събрани по инициатива на младежите от Интеракт и Ротаракт клуб Русе към Ротари клуб по време на първия по рода си „Фестивал на щастието” в Русе. Към момента събраните средства са в размер на 6162 лв.

Кампанията „Талант без граници“ се организира от Фондация „Русе – град на свободния дух“ през 2016 г. и е в полза на обновяването на музикалните инструменти в НУИ „Проф. Веселин Стоянов“. В нея се включиха представители на бизнеса, Фондация „Америка за България“ и русенската общественост и бяха събрани над 180 000 лв., с помощта на които са закупени нов роял Steinwey и е сменена механиката на съществуващия роял и още 25 пиана.