Актуални въпроси пред кмета на Ценово поставиха членовете на Обществения съвет
Актуални въпроси пред кмета на Ценово поставиха членовете на Обществения съвет / DarikNews

И на поредното заседание членовете на Обществения съвет в Ценово с особена острота поставиха въпроса за липсата на свещеник.  Православният храм в общинския център през повечето дни стои затворен.  Кметът на общината д-р Петър Петров съобщи, че за този проблем  вече са информирани всички институции на регионално и национално ниво, но все още няма никакъв конкретен отговор. „Разрешаването  на църковния въпрос  е от изключителна важност и е един от приоритетите в дейността на общинската администрация“, уточни кметът Петров. Присъстващите споделиха, че част от оградата на църквата вече е започнала да се руши.

Активистите на Обществения съвет изразиха своето безпокойство за безопасността на движение по главната улица в Ценово. Целият трафик от моторни превозни средства преминава през централната част на населеното място. За да не се допуснат тежки инциденти, беше предложено да се възстановят легналите полицаи по пътната настилка.

По време на заседанието беше повдигнат и въпросът за електрическото захранване на изоставените къщи в Ценово. Според участниците в Обществения съвет има проводници под напрежение, които представляват опасност за здравето на хората.

Общественият съвет изказа своята благодарност към ръководството на общината и най-вече към кмета за положените грижи за развитието на  пенсионерските клубове и участието на самодейните състави на редица фолклорни прояви в страната, откъдето се завърнаха с много отличия. Самодейците възстановиха автентични обичаи и ритуали като предадоха традициите на по-младите поколения.