В три училища деца правят първи стъпки в бадминтона
В три училища деца правят първи стъпки в бадминтона / netinfo
В три разградски училища стартира първият етап от проекта на спортен клуб „Бадминтон „ „Първи стъпки в бадминтона“ – съобщи президентът на клуба Цветан Танев.
Проектът се реализира по програма на Министерство на младежта и спорта ,,Спорт за децата в свободното време”. Училищата, в които се реализира, са:  СУ,,Христо Ботев”, ОУ„Ив.С.Тургенев” и ОУ,,Отец Паисий” .
Програмата създава предпоставки и условия за предизвикване интереса на децата към здравословна двигателна активност, увеличаване и разнообразяване на възможностите за участие в спортни занимания по различни видове спорт през свободното им време.
По проекта на СК“Бадминтон“-Разград са обхванати около 50 деца, които ще тренират по график три пъти седмично във физкултурните салони на училищата. Те ще бъдат обучавани от  лицензирани треньори  в основни умения и похвати на играта бадминтон. Ще бъдат   закупени материални пособия: ракети, пера и мрежи. Много от децата за първи път ще се докоснат и ще почувстват удоволствието от системните занимания със спорт – обяснява още Танев. 

В три училища деца правят първи стъпки в бадминтона
netinfo