Тодор Мадолев е новият директор на театъра
Тодор Мадолев е новият директор на театъра / netinfo
Театрално-музикален център-Разград има нов директор. Назначението на Тодор Мадолев е обявено вчера на сайта на Министерството на културата. Той е победител в конкурс, продължил близо 5 месеца. Кандидатите за поста бяха четирима. Провеждането на конкурса се наложи заради смъртта на предишния директор на културната институция, обединяваща Драматичния театър, сцена "Назъм Хикмет" и Разградската филхармония "Проф. Димитър Ненов".
Според сайта www.theatre.art.bg Мадолев започва творческата си кариера като актьор и е изиграл близо сто роли на различни сцени в България. Занимава се с режисура, специализира в Канада кино и снима редица музикални клипове, един късометражен художествен филм, награден в Ню Йорк и множество документални. Насочва своето внимание към бизнеса, като външнотърговски представител на едни от най-големите фирми в ядрената и конвенционалната енергетика, специализира нови неща, но не изоставя изкуството. Създава запазени марки, художествени произведения, статии, преподава в университета в Благоевград, в УНСС, а както сам заявява, експерт е по виното, киното, красивото и любимото, защото цял живот се учи и прави само това, което обича.
През последните години е част от журито на Международния фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса“ в Търговище. Сред любопитните факти, които се откриват в интернет за новия театрален директор е това, че е масон – членува във Великата ложа на старите свободни и прието зидари в България в ложата „Кракра Пернишки“ в Перник.