Трима актьори и цигулар искат да ръководят Театрално-музикалния център в Разград
Трима актьори и цигулар искат да ръководят Театрално-музикалния център в Разград / Радка Минчева, архив
Четирима са кандидатите за поста директор на Театрално-музикалния център в Разград – става ясно от информация, публикувана на сайта на Министерството на културата близо два месеца след като приключи срокът за подаване на документи за участие в конкурса.
Трима са актьори – Марияна Бранкованова, която и в момента е актриса в разградския театър; Тодор Мадолев – актьор по образование, занимава се и с режисура, а по-късно се насочва към сферата на ядрената енергетика; Неделчо Стойчев-Дежо пък вече беше директор на разградския театър от 2009 г. до 2014 г. Четвъртият кандидат за директорския пост е музикант – цигуларят Хари Ешкенези, който в последните години често посещава Разград покрай реализацията на проекта „Фортисимо клас“, включва се и в градски културни събития.
Ще припомним, че конкурсът за директорския пост беше обявен след смъртта на Пламен Панев, който почина през септември 2016 г. За временно изпълняващ длъжността бе назначен режисьорът Богдан Петканин. Срокът за подаване на документи за участие в конкурса беше 10 април. В информацията, публикувана на 2 юни се уточнява, че за датата и часа на провеждане на конкурса допуснатите кандидати ще бъдат уведомени допълнително. Крайният срок за това е 31 август.