/ Областна администрация-Разград
Млади журналисти от клуб „Наблюдател“ в ОУ “Ив.С.Тургенев“-Разград се срещнаха с Областния управител Гюнай Хюсмен днес - съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.
 

Тийнейджъри продават списван от тях вестник с благотворителна цел
Областна администрация-Разград


Тийнейджърите и техният ръководител журналистът във вестник „Екип 7“ Антония Кирилова представиха на г-н Хюсмен издадения от тях училищен вестник „Наблюдател“. Алкин, Селин и Кристислава разказаха как заедно с още 8 деца, които през ваканцията не са в града, са се подготвяли през учебната година за издаването на вестник в тираж 200 броя, работата на клуба им е по проект „Твоят час“.

Продуктът на техния труд се разпространява лично от авторите, като те ще посетят различни институции, където ще продават вестника по 50 стотинки, а събраната сума ще използват за благотворителни цели. Парите ще бъдат преведени за лечението на тяхната съученичка Габриела, която е болна от рядкото при децата заболяване склеродермия.
 

Тийнейджъри продават списван от тях вестник с благотворителна цел
Областна администрация-Разград


Г-н Хюсмен купи 10 броя от вестника, но даде на децата 50 лева лични средства, като сумата над стойността на вестниците остава за благотворителната кауза. Закупените вестници пък ще бъдат раздадени на посетители в Областна администрация.

Областният управител пожела успех на децата, както в доброто им дело, така и в учението и развитието им след това. Младите журналисти получиха и подаръци от г-н Хюсмен – тефтери и химикали с логото на Областна администрация, каквито имат всички разградски журналисти.

Кабинетът на Областния управител бе първото място, което младите вестникари посетиха днес, пожелаха си след доброто начало на акцията им тя да се увенчае с успех и до края на деня да продадат целия тираж на вестник „Наблюдател“.