/ БТА
Светлините на Градската коледна елха в Разград ще бъдат запалени на 6 декември, Никулден, съобщиха от Общината.

В тържеството, на което ще бъдат запалени светлините на елхата, ще участват актьори от Театрално-музикалния център в Разград и възпитаници на различните школи в града.

На тържеството ще пристигне и самият Дядо Коледа. Коледното дърво вече краси централния площад в града. Елхата е поставена на ново място - в тревната площ зад паметника на Майстор Манол.

Коледните пости - пречистваме душата и тялото

Дървото е деветметров смърч от базата на Общинското предприятие “Паркстрой“ в Гецово, информираха от общината.  Със запалването на светлините на елхата започват и проявите, включени в коледно-новогодишната програма.

През целия декември местната управа ще предложи на жителите и гостите на града множество празнични събития, които ще преминат под наслов „Коледна магия“. Новогодишната нощ жителите и гостите на Разград ще посрещнат заедно с група Soda A'coustic, фолклорната изпълнителка Галина Димитрова и Капанския ансамбъл.

За най-малките жители на общината пред Общинския културен център ще има детско влакче, въртележка и други атракции. Също там ще бъде поставена коледна къщичка, декорирана като фотографски кът, където по няколко часа всеки ден Дядо Коледа ще чака малчуганите, за да се снимат с него.

По желание на родителите добрият старец ще може да раздаде и подаръците на техните деца. До къщичката ще има и кутии за дарения за благотворителни каузи. Над тези забавления за малчуганите ще се извисява осемметров, надуваем Дядо Коледа.

И тази година децата на Разград ще могат да се повозят из площада с влакчето на белобрадия старец. Докато те се забавляват, родителите им и ще имат възможност да посетят Коледния базар.
Садет Кърова, БТА