Полиция проверка
Полиция проверка / ОД на МВР Монтана
24-часова полицейска операция за контрол на скоростта ще се проведе от 6.00 часа на 19 април до 6.00 часа на 20 април – съобщават от ОДМВР-Разград. Операцията е част от акция по линия на ТИСПОЛ, в която участват службите на „Пътна полиция“ в Европейския съюз, тя продължава от 13 до 20 април.
Основна причина за възникване на тежките пътно-транспортни произшествия с убити и ранени е движението на МПС с висока скорост. Това е причината акцентът на полицейските операции да падне върху скоростните режими и агресивното поведение на пътя, което създава предпоставки за възникване на катастрофи. Операция „24 часа контрол на скоростта“ бе проведена на територията на Европейския съюз и през 2016 година /21-22 март/. Участие в нея взеха 22 държави и 12 906 полицейски служители. При проверени 2 463 622 превозни средства бяха засечени 122 508 нарушения.
Заради високата аварийност при движение с превишена скорост МВР предприема мерки за засилен контрол в седмицата на Великденските празници. Проверките ще се осъществяват в населените места, главните пътища и автомагистрали, както и по пътищата трети клас.
Актуална информация за пътната обстановка на обслужваната от „Пътна полиция“ – Разград територия /тежки ПТП, загинали, ранени, места с концентрация на ПТП и точки за контрол/ ще бъде обобщавана и подавана своевременно към медиите - уверяват от ОДМВР-Разград. Целта е гражданите да бъдат информирани за мерките, които полицията предприема за намаляване на пътния травматизъм.