Социалистите в Разград да станат 1000 иска новият общински лидер на БСП
Социалистите в Разград да станат 1000 иска новият общински лидер на БСП / Радка Минчева
Лидер на 31 години си избра общинската организация на БСП в Разград. Рокадата се налага във връзка с уставната партийна норма за несъвместимост между ръководен партиен пост и публична длъжност – обясниха бившият вече лидер Денчо Бояджиев и настоящият Добрин Добрев.
Изборът е бил направен на заседание на общинската конференция вчера. На нея са присъствали 100 делегати, номинациите от основните партийни за ръководния пост са били 11, но до гласуване са допуснати 6, които са имали повече от 6 номинации. Трима си направили отводи и практически изборът е бил между три имена – Добрин Добрев получил 52 гласа още на първия тур, Евгени Ганев – 21, а Румяна Балтова – 11.
Новият лидер работи като юрисконсулт в община Попово, преди това бе експерт в дирекцията за европроекти в община Разград. Той е и втори мандат член на Изпълнителното бюро на БСП-Разград, областен  лидер е на Младежкото обединение, но заради новия му пост и в тази структура ще се провеждат нови избори.
Добрев обясни, че сред приоритетите му е преглед на структурите и анализ на състоянието на партийните структури. Той прогнозира окрупняване на основни партийни организации, но обяви за основна цел и привличане на нови членове и обновление на структурите. В най-добрите си периоди в БСП-Разград са членували 1200-1300 човека, сега сме 806, целта е до следващите евроизбори и местни избори през 2019 г. да стигнем 1000 – каза Добрев. Целта на следващите местни избори пък ще е възвръщане на управлението на общината – обяви той. След вече близо двегодишния застой в развитието на общината имаме самочувствието и основанието, че можем да спечелим следващите местни избори – категоричен бе той. Дотогава БСП-Разград ще е коректив на общинската управа чрез общинските съветници, които са основна опозиция в местния парламент – допълни предшественикът му и настоящ народен представител Денчо Бояджиев.
Той коментира и приоритетите, които колежката му от ГЕРБ Десислава Атанасова обяви като основни за мандата й като депутат. След изборите и аз обявих инфраструктурата за основен наболял проблем на региона – припомни той. Надявам се важните проблеми на региона всички депутати от региона да поставяме заедно пред държавното управление – каза още Бояджиев.
Той обяви, че ще има приемен ден за граждани всеки понеделник в къщата на БСП от 10,00 до 12,00 ч. През останалите дни хората ще могат да поставят проблемите си и да се записват за приемната в адвокатската му кантора. Веднъж месечно депутатът ще посещава и някоя от другите общини в областта.
Бояджиев анонсира и, че Изпълнителното бюро на БСП начело с лидера Корнелия Нинова ще посещава всеки понеделник различен областен град, като Разград ще е сред първите, но все още няма обявена дата. Освен с партийните активисти Нинова ще се среща и с представители на местния бизнес и с граждани- добави още Бояджиев.