Ремонт в Езиковата, виртуални класни стаи и шкафчета за учениците
Ремонт в Езиковата, виртуални класни стаи и шкафчета за учениците / Радка Минчева, архив
Ремонт в Езиковата, учениците с шкафчета
50221
Ремонт в Езиковата, учениците с шкафчета
  • Ремонт в Езиковата, учениците с шкафчета

Ремонтират част от сградата на Езиковата гимназия -  съобщи директорът на ГПЧЕ"Екзарх Йосиф" Пейчо Георгиев. Проектът е на обща стойност 65 000 лв., основната част осигурява фондация „Америка за България".

50 000 лв. предоставя на разградското училище фондация „Америка за България", 10 000 лв. е съфинансирането от училището, 5 000 лв. - от училищното настоятелство. Ремонтът ще е в четири класни стаи на първи етаж в западното крило на сградата - обясни директорът на ГПЧЕ"Екзарх Йосиф" Пейчо Георгиев.

Той ще е основен - отопление, осветление, подова настилка, мултимедия, озвучаване. След ремонта ще имаме наведнъж още 4 виртуални класни стаи,

Осмокласниците ще учат в тези стаи, тъй като за тях има готов софтуерен проект - обясни Георгиев. В момента школото разполага с една такава съвременна стая за обучение.

С парите по проекта ще се възстанови старият вид на дървените врати в красивата сграда, освен това в коридорите ще бъдат поставени 102 шкафчета, където част от 577-те ученици ще могат да поставят вещите си.

Ремонтът започва през лятната ваканция.