/ iStock/Getty Images
"Преподавател от Разград е отличен с награда в конкурс за дигитални учителски блок решения. Д-р инж. Христо Терзиев е победител в националната надпревара с уеб сайта си, съчетаващ платформа за обучение в електронна среда", съобщи учителят.

В кампанията се включили учители от училища в Бургас, София, Русе, Разград и Тарагона-Реус, Барселона (Испания). Най-добрите дигитални учителски блог решения са определени след гласуване, а победителите получили своите награди виртуално от българския еврокомисар Мария Габриeл.

Учителят по информационни технологии, техническо чертане и уебдизайн в Профилираната природо-математическа гимназия "Академик Никола Обрешков" в Разград д-р инж. Христо Терзиев е победител в категорията "Модерна педагогика и дигитализация".

Сертификатът му се връчва за принос в реализирането на Европейската рамка за дигитални компетенции на учителите в България. Иновативният сайт на Терзиев е избран с максималния вот за най-доброто дигитално учителско блог решение в България. Критериите за оценка са били иновативност, дизайн, съдържание и структуриране, регулярност и целенасоченост на публикациите.

Уеб сайтът ми е в помощ на ученици от десетки паралелки още преди извънредната ситуация в страната заради короновируса, както и по времето на нея, каза преподавателят. Той поясни, че професионално разработеното дигитално решение предлага достъп до платформата "В час с д-р инж. Христо Терзиев", където е и самото обучение в електронна среда от разстояние.

Останалата част от сайта е изработена във формата на професионално портфолио. Българският еврокомисар Мария Габриeл е поздравила д-р инж. Христо Терзиев за неговото професионално разработено иновативно блог решение, като знак за висок професионализъм, творчески усет и прозорливост.
БТА