/ iStock/Getty Images
Всичките седем средищни училища и една детска градина в община Разград да бъдат запазени и през следващата година, предлагат от ръководството на Общината.

Докладната за включването им в списъка и за учебната 2021/2022 година ще бъде обсъдено и гласувано на предстоящото заседание на Общинския съвет.

Ученици от Разград ще се забавляват и учат как да опазват околната среда

Учебните заведения, които отговарят на критериите са основните училища "Васил Левски", "Никола Вапцаров", "Никола Икономов", "Отец Паисий" и СУ "Христо Ботев" в Разград, и училищата в селата Киченица и Осенец. Като средищна се предлага да бъде запазена и детската градина в Гецово.

В тези училища и детска градина ще продължат да се обучават деца, живеещи в селища, в които учебните заведения са закрити. Обучението в тях ще бъде целодневно. Както и досега за пътуващите до средищните училища и детската градина ученици и деца ще се осигурява транспорт и обяд.

Според изнесена справка на общинската администрация прогнозният брой деца, които ще пътуват до средищните училища и детската градина в община Разград надхвърля 200.