пожарна
пожарна / Дарик Враца
Пет пожара гасиха огнеборци от Разградско през последните дни, пламна автомобил на полски гражданин, горя и къща в Бели Лом – съобщават от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-Разград.
В 10,52 ч. на 17 август е получен сигнал за горяща кола на пътя Разград – Русе близо до село Осенец. Автомобилът „Хюндай” е собственост на полски гражданин, огънят унищожил част от ел.инсталицията и пластмасови предпазни кори.
В 9,29 ч. на 19 август е възникнал пожар в къща на ул. „Лудогорие” в село Бели Лом. Огънят унищожил електрическа везна и дървена врата, опушил 15 кв.м. стени.
Огнеборците от Разградаско са гасили и пожар в трафопост. На 18 август в 17,30 ч. е пламнал трафопост в местността „Простор” край Разград. Реагирали са и на два сигнала са пожари без материални щети – на 18 август в 20,00 ч. горели сухи треви в землището на Стражец, а на 20 август в 4,59 ч. пламнали отпадъци на ул. „Лудогорие” в село Бели Лом.
Във вечерните часове на 17 август служителите на РДПБЗН реагирали и на две съобщения за оказване на техническа помощ – за отстраняване на паднали дървета на шосето до Побит камък и на пътя Завет – Прелез.