ГЕРБ-Разград внесе листата си в РИК, Десислава Атанасова я води
ГЕРБ-Разград внесе листата си в РИК, Десислава Атанасова я води / ГЕРБ-Разград
Политическа партия ГЕРБ подаде за регистрация в РИК-Разград листа с общо 8 кандидати за народни представители в 18-и МИР в 16 часа днес – съобщиха от пресцентъра на политическата сила. Това стана преди листата да бъде официално обявена пред медиите и обществеността, както бе съобщил преди седмица областният партиен лидер.
Водач на листата на ПП ГЕРБ Разград е Десислава Атанасова. Юрист и политолог по образование, министър на здравеопазването в кабинета Борисов 1. Тя е от Дулово, два мандата бе народен представител от Русе.
Втори в листата е представител на гражданската квота. Гюнай Хюсмен е агроинженер по образование, с богат опит в предприемачеството и обществения живот. В предишния парламент той влезе с преференции от листата на ДПС, бе отлюспен и остана в Народното събрание като независим, но подкрепяше мнозинството на ГЕРБ в гласуванията.
От Разград е третата в листата. Това е един от основателите на ГЕРБ в Разград – припомнят от пресцентъра на политическата сила. Радиана Димитрова е магистър икономист и магистър инженер-технолог. 17 години регионален мениджър в застрахователно дружество.
Четвърти е народният представител от 43-то Народно събрание Михаил Тодоров Произлязъл от младежката организация на ГЕРБ, Тодоров е икономист по образование и финансист по професия. Работил е основно в банковата сфера до 2015-та година, когато се заклева в Народното събрание на Република България.
В листата е и още една от основателките на ГЕРБ в Разград. Валентина Френкева е магистър по финанси и магистър по управление на международни бизнес проекти. В момента учи докторантура. 7 години директор на Областна дирекция Земеделие Разград.
На шеста позиция е бившият офицер от МВР и националните служби за сигурност (днешно ДАНС) Николай Атанасов. Той е икономист по образование, в продължение на 22 години управлява охранителна фирма в Кубрат. Атанасов бе в листата на ГЕРБ и за последните редовни парламентарни избори.
Магистърът по публична администрация и дългогодишен служител в системата на МВР Младен Чакъров заема шестото място. Той е от Завет, в момента е началник на отдел в Община Разград.
Под №8 в листата на ГЕРБ е инженер Недим Мустафов. Мустафов ръководи собствен бизнес, през 2003-2007 г. бе кмет на Самуил от ДПС.
На въпрос на Дарик-Разград преди седмица областният лидер д-р Валентин Василев обяви, че целта на ГЕРБ е спечелване на 2 мандата в Разградски регион.