Четирима победители от Разград в турнира „Черноризец Храбър“
Четирима победители от Разград в турнира „Черноризец Храбър“ / Радка Минчева, архив

Четирима ученици от Разград са победители в своите възрастови групи в математически турнир, посветен на Деня на народните будители.
Надпреварата „Черноризец Храбър“ се организира под методическото наблюдение на екип от Института по математика и информатика при БАН, провежда се едновременно в 15 български града. В Разград кръг не е имало, затова състезателите от ОУ“Васил Левски“ и ПМГ“Акад. Никола Обрешков“ са пътували до Шумен, откъдето се завръщат с общо 10 награди.
Победители в своите класове са: второкласничката от ОУ“Васил Левски“ Елия Георгиева, осмокласничката от ПМГ Цветелина Минкова, деветокласникът от ПМГ Цветан Минков и единадесетокласникът пак от ПМГ – Момчил Петров.
С втори награди са: Християн Карчев от втори клас в ОУ“Васил Левски“, осмокласникът от ПМГ Радмил Райчев и единадесетокласникът от ПМГ Николай Димитров. На трета позиция са: третокласникът от ОУ“Васил Левски“ Стоян Иванов, Айше Мустафа – 8 клас в ПМГ и Пресиян Дончев – 11 клас в ПМГ.
Останалите призови места са за представители на шуменски училища.
Според регламента всяка от задачите е с по 5 възможни отговора, за избран верен отговор се дават между 5 и 9 точки, за непопълнен отговор – 3 точки, а за грешен – 0.
Победителите от ІІІ, V, VІ , VІІ, VІІІ и ІХ клас могат да се запишат още тази учебна година в Частното СОУ „Евростар”, като цялата такса за обучение, в размер на 5700 лв. се поема от „Евростар”. За класираните на второ и трето място частното учебно заведение поема съответно 50 и 305 от таксата.