Алкин Неби
Алкин Неби / netinfo
„Когато бъда избран за кмет на община Кубрат, няма да има реваншизъм, ще бъда кмет на всички и ще работя за развитието на Кубрат“ – категоричен е кандидатът на Движението за права и свободи Алкин Неби. Сред съгражданите си той е известен като добър професионалист, отговорен и честен човек.

Алкин Неби е роден на 22 януари 1969 г. в Кубрат в семейството на медицински работници. Целият му живот преминава в родния Кубрат. Завършва местна гимназия, след това Медицинския институт в Плевен, специалност „Рехабилитация“. От 1992 г. работи в МБАЛ-Кубрат, отначало като рехабилитатор, след това старши рехабилитатор в Отделението по физиотерапия, в момента е старши рехабилитатор в Нервно отделение. Семеен, с две деца. Съпругата му е счетоводител, и двете му дъщери – в 6 и 9 клас – учат в Кубрат.

Алкин Неби показва постоянство и по отношение на политическата си принадлежност. От 1992 г. е член на ДПС, през февруари 2016 г. е избран за общински председател на партията в Кубрат. В навечерието на частичните избори в общината съпартийците му го номинират за кметския пост.

„Харесвам идеите на ДПС, но това не е водещият ми мотив, за да приема номинацията, най-важното е, че жителите на Кубрат са разединени, което спира развитието на общината, ще работя, за да върнем общината на хората“ – категоричен е Алкин Неби. Сред целите му като градоначалник на Кубрат е намаляване на миграцията на младите хора чрез привличане на инвестиции в общината. „Ще създадем по-добра и благоприятна среда за развитие на икономиката, ще работим и за по-добър живот на младите хора“ – казва кандидатът на ДПС. Най-вече към младите ще е насочена политиката му в областта на културата и спорта. „Община Кубрат е пъстра, с различни етноси в нея, това е голямо богатство, което трябва да поддържаме чрез читалищата в населените места“ – заявява Алкин Неби. Подкрепа в управленската си програма той предвижда и за традиционните спортове, които се развиват в Кубрат – хандбал и конен спорт.

Толерантен и отворен към добри идеи, кандидатът за кмет на община Кубрат от ДПС Алкин Неби очаква подкрепата на жителите на общината, той е с №2 в интегралната бюлетина на изборите на 19 февруари.