/ netinfo
Инициативен комитет, подкрепен от "Сдружение горди Загражденци"- с.Загражден, общ Баните заплашват с блокада на пътя Смолян-Пловдив. Причината, е че повече от 56 – години чакат да им се довърши пътя Загражден – Белица. Те организират протестното мероприятие за 4 юни от 11 ч., като блокирането на пътя ще бъде в района на разклона за Лъки.

Същевременно стана ясно, че именно за днес е насрочена и работна среща за въпростния път. В нея участват представители на Агенция „Пътна инфраструктура“, областните пътни управления на Смолян, Пловдив, както и на Община Баните. Проблемният пътен участък  от пътя Загражден – Белица и с дължина около  4 км. и стои недовършен от 1961 г. През зимата този път не е проходим, а ако има големи дъждове, преминаването през лятото също е доста трудно, тъй като голяма част от него е черен.

„Идеята е най-после да се започне работа по въпросният участък и да се улесни достъпът на жителите и гостите на общината в посока Пловдив – Баните“, коментира кметът на родопската община Милен Белчев.

Срещата ще бъде проведена на терен, като работната група ще огледа въпросния участък.