/ Община Пловдив
Започна поставянето на бариера на ул. „Дондуков-Корсаков“. Това съобщи ресорният заместник-кмет „Обществен ред“ Йордан Ставрев.

Община Пловдив

Вече са положени кабелите и циментовата основа. Контролираният достъп до тази най-централна част на града ще бъде по подобие на вече работещите на входовете на Стария град бариери.

Преасфалтират ул. „Юндола” на етапи, оптимизират маршрутите на пет автобусни линии

Изграждането е във връзка с Генералния план за организация на движението и Плана за антитерористични мерки от миналата година. „В електронното устройството на бариерата са внедрени интелигентни системи, които ще могат автоматично да четат номерата на превозните средства.

Община Пловдив

Ще има и камери, които ще записват преминаващите“, сподели Йордан Ставрев. Той допълни, че ще бъдат направени тестове за сработване на нововъведението, като през това време ще се изяснят документите и условията, на които живущите и работещите в зоната ще трябва да отговарят, за да имат безпрепятствено влизане или излизане през пункта.

Община Пловдив

„На всеки един с право на достъп ще бъдат осигурени чип карти/пропуски. Ще бъде определен и гратисен период, в който желаещите ще могат да подават заявления в Община Пловдив“, уточни заместник-кметът.

Общинският съвет в Пловдив заседава на трибуните на Гребната база

Служителите на ОП „Общинска охрана“ ще продължават да работят на място, за да контролират, указват и помагат на гражданите. Служебните автомобили на полицията, пожарната, охранителните фирми, линейките, куриерите и такситата веднага ще бъдат допускани. Ще бъде осигурен и достъп на фирмите за доставка за времето, за което те трябва да предоставят стока на магазини, ресторанти, аптеки и т.н.

Община Пловдив

На по-късен етап подобна бариера ще бъде изградена и на ул. „Железарска“. До окончателното въвеждане и на двете съоръжения колите ще продължават да влизат по досега създадената организация.