Започват майсторските класове от Шестия Международен панаир на образованието
Започват майсторските класове от Шестия Международен панаир на образованието / netinfo
Майсторски класове ще популяризират знания в периода преди откриването на Шестия Международен панаир на образованието в Пловдив, който ще се проведе от 8 до 10 февруари в Палата №8 на панаирното градче.

Първият майсторски клас ще е на 22 януари на доц. Виктор Христов, преподавател по корпоративни финанси в Европейския колеж. Мултимедийната му презентация е за „Инвестирането на капиталовия пазар – доходно, но рисково”.

До откриването на изложението са планирани още 2 майсторски класа. На 29 януари Красимир Лойков ще разяснява новите проектни възможности в новоприетите страни-членки, а на 5 февруари Антон Войнов ще представи гъвкавите схеми на ЕС за финансиране на малки и средни предприятия. В периода преди откриването на Международния панаир на образованието майсторските класове ще се провеждат всеки вторник в Пресцентъра на панаирното градче от 10,30 до 12,00 часа, а по време на изложението – на втория етаж на Палата №8.

По традиция в образователния форум участват елитни висши и средни училища от страната и чужбина, школи за следдипломна квалификация и изучаване на чужди езици, структури за перманентно и дистанционно обучение и браншови организации за професионална ориентация и подготовка. По време на изложението на техните щандове и павилиони младите хора ще могат да се запознават с новите учебни програми, условията за прием и възможностите за реализация след завършване на средното и висше образование, обясняват организаторите.