Започва работа по свлачището в село Тънка бара
Започва работа по свлачището в село Тънка бара / снимка: БГНЕС

Министър-председателят и министър на външните работи Марин Райков проведе днес извънредна среща с кмета на Неделино Стоян Беширов, съобщиха от пресцентъра на МС. Целта бе намирането на спешно решение за бедствената ситуация със свлачището в с. Тънка Бара.

Общината ще получи предварително субсидията си от държавния бюджет, която трябваше да се изплати редовно през м. юли 2013 г. С тези средства ще започне работата по овладяването на проблема още от утре. Успоредно с това премиерът разпореди спешното свикване на Комисията по бедствията и авариите, която в момента се създава в рамките на настоящия състав на Министерския съвет. Комисията ще заседава утре, за да разгледа конкретните планове и финансови параметри на исканата от община Неделино помощ, във връзка с трайното решаване на проблема.

Премиерът Марин Райков получи уверенията на министъра на вътрешните работи Петя Първанова и на министъра на финансите Калин Христов, че има достатъчно налични бюджетни средства във фонда за бедствия и аварии и няма проблем общината да получи исканите средства. Те ще бъдат предназначени както за разрешаването на проблема със свлачището, така и за този със срутения мост, който държи в изолация няколко населени места в региона.