Започва поетапното въвеждане на е-системата на градския транспорт, назначават първите контрольори
Започва поетапното въвеждане на е-системата на градския транспорт, назначават първите контрольори / netinfo
Електронното таксуване тръгва по три линии - 93, 113 и 25
До дни в 3 линии от пловдивския градски транспорт ще бъде въведено електронното таксуване. Това са 93, 113 и 25, съобщи ресорният зам.-кмет в Община Пловдив Златин Велев. От 1 март ще бъдат назначени и първите 4 –ма контрольори, чиито брой с въвеждането на системата в останалите рейсове ще се увеличи. Така те ще заместят поетапно сегашните кондуктори.

За улеснение на ползващите градския транспорт, в автобусите ще има листовки, в които ще се обяснява как точно работи електронната система на таксуване.

Устройствата в автобусите не връщат ресто. Цената  на билета е 1 лв. Глобата за нередовен пътник е 20 лв., а ако сумата не бъде заплатена веднага на проверяващия, се съставя акт на стойност 100 лв., припомни зам.-кметът.

Той допълни, че все се още ученически карти няма да могат да се презареждат от автоматите по спирките. Пречката - всяко закупуване на този вид документ за пътуване се води в регистър и лицето, което я получава, трябва да полага подпис, обясни Велев. Очаква се съвсем скоро казусът да се регламентира.