Зам.-министър се пуска със ски в Балканиада за медици
Зам.-министър се пуска със ски в Балканиада за медици / netinfo
Заместник-министърът на здравеопазването Валери Цеков ще участва в гигантския слалом на започващата днес в Чепеларе III-та Балканиада по ски за лекари и стоматолози. Надпреварата ще се проведе на писта “Мечи чал – 1” в Чепеларе, съобщават организаторите на проявата - “Чепеларе курорт” АД.

В надпреварите по гигантски слалом ще се включат два отбора от България и Македония. Състезанията се провеждат за трета поредна година в града на Катя Дафовска по идея на Пловдивския отбор на „Балканска тенис асоциация за лекари и стоматолози”. Асоциацията е учредена през 1986 г. в Гърция, като нея членуват дружества от България, Румъния, Македония, Гърция и Турция.

След надпреварите ще бъде подписано рамково споразумение за сътрудничество между Тенис и ски клуба на лекарите и стоматолозите от Пловдив и „Чепеларе курорт” АД. То предвижда създаването на благоприятни условия за провеждане на зимните и летните мероприятия на „Балканската тенис асоциация”, за провеждане на подготовка на българския отбор, както и пропагандиране на здравословния начин на живот, допълват от „Чепеларе курорт”.