Зам.-министерският син отива на съд за отвличане
Зам.-министерският син отива на съд за отвличане / netinfo
Синът на заместник- министъра по земеделие Илия Юруков и съучастниците му Цветан Тюфекчиев и Лазар Саздов отиват на съд по обвинения за отвличане и побой над двама ученика. Родителите на похитените деца отказаха днес да сключат споразумение с подсъдимите и затова съдебният процес ще протече по предвидения в НК ред.

Илия Юруков и Лазар Саздов не се признаха за виновни и отказаха да дадат обяснения пред съда, като запазиха правото си за това на по- късен етап.

Юруков и Саздов бяха задържани в началото на декември м.г.като заподозрени в отвличане и побой над 17-годишните Веселин Тошков и Христо Коемджиев. Двете момчета са били закарани във вила в местността Лепеница край Велинград, където похитителите ги били жестоко. Целта на насилниците била да накарат двете момчетата да признаят, че те са откраднали изчезналите предидни 15 мастербокса цигари от склада на Цветан Тюфекчиев. Тормозът спрял след два часа, след получен сигнал, че номерата по стековете не съвпадат. После Илия Юруков ги разтоварил пребити пред домовете им.