Заклано прасе предизвика скандал в село Извор
Заклано прасе предизвика скандал в село Извор / снимка: dariknews.bg

В двора на кметството в село Извор по време на Коледните празници стана скандална случка, сигнализират до медиите, председателя на Общинския съвет и кмета на община „Родопи“ 3-ма общински съветници от група ФОРОР. На 26 декември 2014 година в двора на кметството, лично под наставленията на представителя на местната власт - кметският наместник Илия Костов, с много шум, подсвирквания и викове, бе заколено прасе?! Почувствахме се отговорни да отправим този сигнал, защото, макар на пръв поглед смехотворен, той е изключително скандален и поставя поредица от тревожни въпроси“, пишат Васил Гюрдиев, Георги Герев и Георги Мичев.

Нищо такова не се е случило в двора на кметството, защото просто няма такъв, заяви за Дарик кметският наместник на Извор Илия Костов. Той потвърди, че е заклано прасе на 26 декември от жители на селото, но уточни, че това е станало в градинка близо до кметството. „Жителите на Извор ми предложиха да организираме благотворителен обяд за Коледа. За целта те бяха събрали средства и бяха закупили 30-килограмово прасе. Помолиха ме да го заколят и приготвят обяда непосредствено на центъра на селото. Аз им разреших да го направят с уговорката да бъде почистено след това и да се вземат мерки за безопасност. Прасето бе заклано пред магазина на центъра на селото и доста социално слаби жители получиха безплатен обяд за Коледа“, допълни кметският наместник.

Сигналът до мен все още не е постъпил, затова на този етап не мога да коментирам дали ще внеса сигнала на сесията на 29 януари, каза пред Дарик председателят на Общинския съвет Атанас Крушев.