Юбилейна изложба на Трифон Неделчев в ГХГ-Пловдив
Юбилейна изложба на Трифон Неделчев в ГХГ-Пловдив / Градска художествена галерия - Пловдив

Юбилейна ретроспективна изложба на Трифон Неделчев по случай 70 години от неговото рождение представя Градската художествена галерия в Пловдив. Ще бъдат изложени пластики и акварели от различни творчески периоди на автора.

Трифон Неделчев е познат като пловдивски скулптор през 80-те. През 1991 година заминава за Лайпциг, Германия, където се утвърждава като артист, съсредоточил своята работа основно в живописта и по-специално в акварела. Произведения на художника се намират в Националната Художествена  Галерия, в ГХГ- Пловдив и други галерии в България. Негови творби са притежание на частни колекции в Германия, Австрия, Ливан и САЩ.

Трифон Неделчев е роден през 1945г. в пловдивското село Марково. Завършил е ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий“, специалност "Скулптура". Работи в областта на монументалната и малка пластика (бронз и камък),  а от 1992-ра твори активно в сферата на живописта. От години е в сътрудничeство с „Freien Schule für Künstlerisches Gestalten“ в гр. Баденвайлер, Баден Вюртемберг.

Официалното откриване на експозицията е тази вечер от 18 ч. в Залите за временни изложби на ул. "Княз Александър I" № 15. Изложбата ще продължи до 27.11.2015г.