Възстановяват се двамата пострадали при трагедията край Калековец
Възстановяват се двамата пострадали при трагедията край Калековец / Dariknews.bg
Възстановяват се двамата пострадали при трагедията край Калековец
46992
Възстановяват се двамата пострадали при трагедията край Калековец
  • Възстановяват се двамата пострадали при трагедията край Калековец

Стабилизира се състоянието на 41-годишния мъж от село Загоре, който пострада тежко след вчерашния взрив край пловдивското село Калековец, съобщиха за Дарик от УМБАЛ „Св. Георги". При операцията, която му бе направена снощи, е отстранено едното му око. Тази интервенция е била неизбежна, защото в него се е забила осколка и окото на практика е било изгубено, уточниха от лечебното заведение. Мъжът беше приет снощи с фрактура на лицева кост, на краката и с множество изгаряния. В момента е настанен в КАРИТ.

Другият пострадал след инцидента е в клиниката по изгаряния. Той е на 42 години и е от Стара Загора. Изгарянията му са втора степен, т.е. засегнати са около 10-15% от повърхността на тялото му.

При взрива загинаха двама мъже от с. Загоре. Те са на 36 и 53 години. И четиримата са работници към старозагорското поделение на фирма „Булгартрансгаз", която е подизпълнител на „Булгаргаз".

Към момента газоподаването е намалено до минимум. На място има полицейски патрул, който продължава да не допуска никого непосредствено до мястото на инцидента. При гърма е разбит и автомобил УАЗ. На място са специалисти от техническия надзор, потвърди за Дарик шефът на пловдивската инспекция на труда инж. Атанас Чернаев. По думите му причините за взрива все още се установяват.

Жители на село Калековец са чули експлозията вчера следобед.  

Чуйте и от прикачения звуков файл.