магистрала Тракия
магистрала Тракия / netinfo
Възстановено е движението по изпреварващата лента при км 155 на Автомагистрала "Тракия", в посока София, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Снощи то беше временно ограничено в изпреварващата лента поради пътнотранспортно произшествие.

Катастрофата е станала около 18:10 часа между два мотора. Мотоциклет “Сузуки” не спазил дистанция и ударил странично мотоциклет “Хонда”. В болница със счупен крак е настанен 25-годишен пловдивчанин, водач на „Сузуки“-то. Взета му е кръвна проба за алкохол. Отрицателна е алкохолната проба с дрегер на другия участник, на 31 години, също от Пловдив.  Причините за произшествието се разследват. Заради инцидента 4 часа движението в района беше ограничено и се осъществяваше в активната лента, регулирано от Пътна полиция.
 
За периода на официалните празници, ограниченията за тежкотоварни автомобили са целогодишно: последния работен ден преди празници – от 16:00 до 20:00 часа и последния почивен (празничен) ден – от 14:00 до 20:00 часа. Забраната се отнася за всички периоди, в които е определен повече от един празничен ден.
 
62-годишна жена загина в тежка катастрофа край Пловдив

Ограниченията важат само за следните участъци от републиканската пътна мрежа – автомагистралите, пътищата Ребърково-Ботевград (като движението се пренасочва по пътя Ребърково-Своге-София), Благоевград-ГКПП „Кулата“, „Коритна“-Велико Търново-Шумен, Русе-Велико Търново, ГКПП „Калотина“-София, Варна-Бургас, Околовръстен път София, Бургас-Царево.
 
Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), живи животни, бързо развалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим.