район Централен
район Централен / netinfo

В централна градска част дейностите по ремонт и подмяна на паважната и тротоарна настилка текат усилено. До края на 2017 г. районният кмет очаква първи етап от стартиралите строително-ремонтни дейности на ул. „Йосиф Шнитер“ да приключат. Те включват полагане на настилка на южния тротоар и на самата улица.

През 2018г. проектът продължава с втори етап: поставяне на каменни бордюри на северния тротоар, алея с растителни видове, подходящи за размерите и разположението на улицата и ново осветление.

„Старите дървета, които са опасни за минувачи и моторни превозни средства ще бъдат отстранени. Кореновата им система е толкова голяма, че пречи на преминаването. Новата алея ще бъде естетична и едновременно с това ще осигури достъп на пенсионери, майки с колички и инвалиди.“, уточнява зам.-кметът инж. Тошо Пашов.

Районната администрация напомня, че ул. „Йосиф Шнитер“ имаше за настилка плочи, които не издържаха движението на МПС-та по нея. След като EVN разкопа старата настилка с цел прокарване на топлопровод, Георги Стаменов използва случая, за да я приведе във вид, отговарящ на автентичността на улицата. „Жалбите от граждани бяха многобройни.“, казва Стаменов.

Проектът възлиза на стойност 40 000 лв. и е изцяло съобразен с действащия регулационен план на Община Пловдив.