"Времето гледа с десет очи"–едно приключение из непознатата и мистична България
"Времето гледа с десет очи"–едно приключение из непознатата и мистична България / netinfo
Последната книга на журналиста, писател и пътешественик Николай Нинов разказва за места в България, липсващи на карти и пътеводители
интервю с Николай Нинов
94988
интервю с Николай Нинов
  • интервю с Николай Нинов

Времето гледа с десет очи“ e последната книга на журналиста, писател и пътешественик Николай Нинов, която разказва за места в България, липсващи на карти и пътеводители.

Колегите наричат автора търсач на неоткрити места, любител на древните загадки и тайни. А приятелите – приключенец по дух, с око за скалните вълшебства.

През 2012г. Николай Нинов печели фотоконкурса на в. „Дневник“ „Спомен от лятото“. Три години по-късно споделя историите за пътешествията си в книгата „Повторени сънища“.

За избора на заглавие, къде води читателите си „Времето гледа с десет очи“ и какво всъщност вижда Времето, за близо 300 та-обекти в България, описани в книгата като пътеписи от мистична България, и за историята на снимката на корицата, разказва в интервю за Дарик самият Николай Нинов.  

Като журналист, той коментира и поведението на Антон Тодоров и Валери Симеонов към водещия на сутрешния блок на Нова телевизия, което предизвика остра реакция сред обществеността.

Разговорът на Николай Нинов с Искра Койчева чуйте в звуковия файл.