Владиката освети затворническия параклис
Владиката освети затворническия параклис / netinfo

Митрополит Николай освети ремонтирания параклис на затвора Пловдив в присъствието на десетина лишени от свобода, началника на затвора Божил Иванов, председателя на Окръжен съд Сотир Цацаров, Васил Маринов -директор на Дирекция осигуряване на лишените от свобода към министерството на правосъдието.

Стенописите в затвора са освежени, поставен е нов паркет, а отскоро в параклиса е назначен на щат клисар, който също е лишен от свобода.

Вярата ще ви направи свободни, не унивайте, не се отчавайте, четете Бибилията , това е книгата на живота, призова от амвона владиката. Според него е добре, че в пловдивския затвор има параклис, където осъдените намират тихо пристанище за душите си.

Библията е най-търсената книга в затвора, наред със семейния кодекс. Затова днес затворническата библиотека получи дарение от 100 броя художественa и юридическа литература. От Mинистерството на правосъдието дариха 70 броя библии и катeхизиси на затворническата библиотека, а на митрополита бе дарен първия диcк с църковни песнопения, записан от затворници в Старозагорския затвор.

За първи път на затворническата библиотека бяха дарени НК, НПК, ЗИН и Семеен кодекс.

Председателят на Пловдивския окръжен съд Сотир Цацаров, с разрешението на ВСС, дари един компютър на затворниците.