видеокамери
видеокамери / netinfo
Вандали, изпочупили новозасадени брезички, бяха разкрити с помощта на монтираното точно преди година видеонаблюдение в град Септември, съобщават от местната администрация. Дръвчетата в района на СУ „Христо Смирненски“ са станали жертва на двама хулигани от училището и на небрежни пастири, показват кадри от охранителните камери.

След като нарушителите са разпознати, кметът на града Марин Рачев е разговарял с ромските лидери. Те са уверили, че са готови да съдействат, ще говорят с родителите на двамата ученици и ще искат те да възстановят брезичките за своя сметка.

На срещата беше повдигнат и проблемът с безконтролното пускане на добитък на полето. Неведнъж коне и крави влизат и в българските, и в ромските гробища, тъпчат и съсипват гробове. Често оставените без надзор тревопасни влизат в посевите на земеделците и унищожават растенията. Един от местните фермери, който има неползван обор, прие в него да бъдат задържани животни, засечени в нарушение, докато не дойдат властите и не съставят съответните актове.