/ iStock/Getty Images
Областната управа в Пловдив организира уроци по български език за украински граждани, живеещи на територията на областта.

Курсовете започнат от 30 март, като уроците ще бъдат преподавани на четири групи на ден, максимум по 15 души. За първия курс вече са се записали общо 28 души, като най-много желаещи има за първия урок от 9:30 ч. и за последния за деня - от 14:45 часа, съобщиха пред БТА от щаба "Пловдив-Украйна" към областната управа.

Уточнено, че всички консумативи - учебници, тетрадки, химикалки, ще бъдат предоставяни от областната администрация на Пловдив. Търси се и решение, освен на живо, уроците да бъдат записвани и качвани в канал, където аудиторията, до която ще достигнат, би била по-голяма, уточняват от областната управа.

Желаещите да се запишат могат да се обадят на телефонните номера на щаба „Пловдив-Украйна“, или чрез електронната поща на щаба. Единственото нужно е да съобщят трите си имена и да изберат група, удобна за тях. За обучението са се наели като доброволки две учителки - Наталия Янкова и Юлия Читакова.
БТА