Учители митингуват пред Хуманитарната гимназия
Учители митингуват пред Хуманитарната гимназия / netinfo

Протестен митинг на стачкуващите учители ще се проведе днес в 16:30 часа пред Хуманитарната гимназия в Пловдив. Митингът е част от протестните действия на преподавателите в рамките на безсрочната учителска стачка, която продължава и днес. На него отново ще бъдат огласени исканията на преподавателите, съобщи в интервю за Дарик Юлиян Петров, председател на пловдивския синдикат “Образование” към КТ “Подкрепа”.

Утре в 16:30 часа учителите ще проведат митинг пред Областна администрация, на който ще излязат с декларация и ще връчат исканията си на областния управител, за да задължат Националния отраслов съвет по образование да насрочи нови преговори. След митинга ще бъде блокирано за 45 минути кръстовището на булевардите „Васил Априлов” и „6-ти септември”. Днес се очаква да бъде получено разрешението от общината за блокадата. Отказахме се да протестираме в района на панаира, тъй като кръстовището там е държавна собственост, обясниха от синдикатите. Пловдивски учители ще се включат и в националния протестен митинг в София.

61 училища стачкуват днес в Пловдив, това е около 65% от всички учебни заведения. Увеличава се броят на детските градини, които участват в стачката, допълниха от синдикатите.