/ dariknews.bg
Коледен концерт с участието на бароковия ансамбъл "Колегиум Риторнело" към Националното уилище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков" в Пловдив, ще се състои тази вечер в зала "Съединение" под тепетата. 

Инициативата е подкрепа и израз на уважение към преподавателите в музикалното училище, признание за труда и таланта на малките творци, съобщават от областна администрация. Освен Областна управа, организатори са също НУМТИ "Добрин Петков" и Регионалният исторически музей в Пловдив.

„Всяка власт трябва да дава повече възможности талантливите деца да имат изява, да могат да представят пред публика постигнатото с труд и да получат признанието, което заслужват. Ще се радвам, ако намерите време, заедно в навечерието на Коледните празници да уважим и подкрепим преподавателите и талантите на НУМТИ „Добрин Петков“. Нека споделим заедно празничното настроение и се насладим на виртуозните изпълнения“, апелира към пловдивчани областният управител Дани Каназирева, която подкрепя идеята за концерта.