Убиецът на украинката, открита заклана в дома си, е в ареста
Убиецът на украинката, открита заклана в дома си, е в ареста / Dariknews.bg

Бившият затворник Младен Сарийски е извършителят на убийството на 44-годишната украинка, която бе открита заклана в дома си в Пловдив. Това заяви за Дарик директорът на пловдивската полиция гл. инспектор Тодор Чонов. 28-годишният мъж е от гр. Раковски. През декември е излязъл от затвора след излежана присъда за кражби. В хода на разследването е установено, че той е бил клиент на Виктория Кожухарска. Разпитите на свидетели доказват, че той е извършителят на бруталното престъпление, каза още Тодор Чонов.

Сарийски е осъждан, има множество регистрации за кражби. От дома на бившата проститутка са иззети веществени доказателства - чукът, с който е била ударена по главата, и ножът, с който Сарийски е прерязал гърлото й. Той е откраднал 4 лева и два мобилни телефона, като единия го е продал за 15 лева, а другия го е подарил на дъщерята на своя приятелка. Няма данни бившият затворник да е имал съучастници.

Снощи в късните часове заподозреният е направил самопризнания. В понеделник се очаква да се гледа мярката му за неотклонение. Една от основните версии, по които работиха разследващите бе, че мотивът за убийството на Виктория Кожухарска е любовен триъгълник, т.к покойницата се е занимавала с проституция.

Украинката бе открита мъртва в сряда по обяд в квартира на ул. „Митрополит Панкратий" №1 до Понеделник пазара. Първоначално полицията задържа любовникът й - кюрда Хюсеин Мутум, който е нелегален гражданин на страната ни. Той също е в ареста и прокуратурата трябва да реши дали да бъде екстрадиран, тъй като срещу него има образувано друго дело, потвърди директорът на полицията в Пловдив гл. инспектор Тодор Чонов.