Проверяват безопасността на Тунела, огледите продължават в подлеза на Централна поща
Проверяват безопасността на Тунела, огледите продължават в подлеза на Централна поща / Искра Койчева, Дарик Пловдив
Тунелът под Античния театър е безопасен
92544
Тунелът под Античния театър е безопасен
  • Тунелът под Античния театър е безопасен
Конструкцията на тунела под Античния театър, която държи осветителните тела, е здрава. Това съобщи за Дарик зам.-кметът по транспорт в Община Пловдив Златин Велев. Констатацията за състоянието на съоръжението идва след направената вчера проверка, разпоредена от кмета Иван Тотев.

По думите на Велев, тестовете на анкерите, които държат лампите в тунела, показват, че те са здрави.

„Установи се, че има много изгорели осветителни тела, чиято подмяна ще започне още през следващата седмица“, допълни той.

Както вече ви съобщихме, със заповед на градоначалника започна обследване на подлезите, надлезите и мостовете в шестте района на града. Днес огледите на експертите продължават в подлеза на Централна поща.

„Ако се констатират елементи с нарушена конструкция и има вероятност да паднат, те ще бъдат премахнати веднага“,  категоричен  беше Велев.

Утре е крайният срок, в който  длъжностните лица от районните администрации ще трябва да обходят подлезите, надлезите и мостовете в Пловдив, за да установят дали преминаването по тях на граждани и МПС-та е безопасно.

След обследванията на терен ще бъдат изготвени доклади за състоянието и определени срокове за отстраняване на евентуално констатирани повреди по съоръженията.