Събират средства за социалния дом „Олга Скобелева“
Събират средства за социалния дом „Олга Скобелева“ / netinfo

Благотворителен коледен базар в подкрепа на комплекса за социални услуги „Олга Скобелева” бе открит днес от кмета на район „Централен” Георги Титюков.

Събират средства за социалния дом Олга Скобелева
netinfo

Целта на инициативата е да се съберат средства за ремонт на общинската сграда на ул. „Етна” 5, в която от догодина ще бъдат настанени 14 деца.

Сградата се нуждае от ремонт на покрива, подмяна на дограмата, саниране, подмяна на ВиК и електрическата инсталация, боядисване, облицовка и оборудване на санитарните възли, подови настилки и обзавеждане. До момента чрез събраните материали и финансови средства от дарения е осигурен ремонтът на покрива.

„Освен активното участие в този благотворителен базар, администрацията на район „Централен” закупува и коледни картички на стойност 150 лева, които престои за бъдат изпратени на партньори като честитки за предстоящите празници. По този начин искаме да допринесем благородната кауза на децата да достигне до повече хора”, подчерта Георги Титюков.

Интересът към благотворителната разпродажба беше толкова голям, че фоайето на район „Централен” едва побра желаещите да закупят направените от децата красиви, старателно направени изделия. Различни сувенири, подаръци, папки, изрисувани чаши, чинии, които ще бъдат представени в поредица от благотворителни базари, бяха само една малка част от предметите на днешната инициатива.

Събират средства за социалния дом Олга Скобелева
netinfo