Студенти влизат в ролята на Дядо Коледа
Студенти влизат в ролята на Дядо Коледа / netinfo
Студенти от ПУ влизат в ролята на Дядо Коледа
77016
Студенти от ПУ влизат в ролята на Дядо Коледа
  • Студенти от ПУ влизат в ролята на Дядо Коледа

Благотворителна коледна инициатива под надслов „Да дарим топлина“ организира Студентски съвет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ в подкрепа на децата, лишени от родителски грижи. Това каза пред Дарик Таня Найденова от Студентския съвет на вуз-а.

Всяка зима в нашия календар има заложено по едно събитие, целящо да покаже социалната ни ангажираност към обществото и колегите ни. Миналата зима приоритетът и целта ни  беше да помогнем на една наша колежка - Мария Даракчиева, която се нуждаеше от бъбречна трансплантация. След поредица от събития бяха събрани над 5 300лв, обясни Найденова.

Осъзнавайки, че всеки един от нас е настоящ или бъдещ родител, сега каузата ни са децата – нашето бъдеще. Но не нашите деца, а тези, които си нямат никой.

Тази година студентите искат да влезнат в ролята на белобрадия старец за децата от ДДЛРГ „ Княгиня Мария-Луиза“ и ДДЛРГ  „Олга Скобелева“.

Пред сградата на Ректората на ПУ, те организират  коледен базар за набиране на дрехи за децата от домове под надслов - „Да дарим топлина“. Събраните дрешки ще бъдат лично подарени.

Детските дрехи могат да бъдат дарени на 17, 18 и 19 декември включително пред сградата на Ректората на ПУ.

Студенти влизат в ролята на Дядо Коледа
netinfo