/ DarikNews.bg, архив
Строителен работник без трудов договор е пострадал тежко при трудова злополука, съобщиха от Областната инспекция по труда в Пазарджик. При събаряне на бившите общежития в града се е скъсало въже и е ударило един от мъжете в бригадата. Той е с травми по главата и тялото.

Раненият е закаран с линейка в Спешно отделение на Областната болница в Пазарджик, където е настанен за лечение. Няма опасност за живота му.

Трудовата инспекция изяснява обстоятелствата около злополуката. Не се знае коя е фирмата, наета да разрушава общежитията. Допуска се, че дейностите може да се организирани и от самия стопанин на имота или наета от него бригада.

Проверява се и дали работниците са били снабдени с необходимите защитни средства и провеждани ли са им задължителните инструктажи. Веднага след изясняване на фактическата обстановка около трудовата злополука, инспекцията ще предприеме необходимите законови мерки за налагане на съответните наказания на виновните.

Теренът, в който се провеждат разрушителните дейности, е частен. Купен е наскоро от Община Септември. Новият му собственик го разчиства и вероятно го подготвя за ново строителство.