Стотици почетоха Ботев в Пловдив – сравниха го с Христос
Стотици почетоха Ботев в Пловдив – сравниха го с Христос / снимка : Виктор Кадири/ Дарик радио Пловдив

Стотици пловдивчани, местни политици и деятели почетоха паметта на Христо Ботев. Церемонията се проведе пред бюста на революционера в Цар-Симеоновата градина. Слово прочете писателят Недялко Славов, който сравни героя с Бог Христос.

„Много са стъпките на Ботев, които съвпадат с тези на Христос, като и двамата преодоляват различни светове, за да стигнат до своето разпятие и да влязат в териториите на гибелта си“, каза Славов.

Пловдивският писател бе категоричен, че делото на Ботев е особено актуално и днес, когато народът ни е изправен пред главния въпрос за оцеляването си.

 

Венци и цветя бяха поднесени от признателни граждани, политически централи, кметове и представители на различни формации на футболен клуб „Ботев“. Въпреки, че от Областна управа също имаше изпратен венец, за поредна година, нито областния управител Венцислав Каймаканов присъстваше, нито някой от неговите заместници. Липсваха представители и от партия Атака, а ДПС бяха представени само от зам.-районния кмет на „Централен“ Октай Чалъшкан.