Стоянов за Девлетян: Уволнението е административен акт
Стоянов за Девлетян: Уволнението е административен акт / снимка: Дарик радио Пловдив, архив
Стоянов за Девлетян: Уволнението е административен акт
74111
Стоянов за Девлетян: Уволнението е административен акт
  • Стоянов за Девлетян: Уволнението е административен акт

Уволнението на Йохан Девлетян  е административен акт вследствие на две проверки за вътрешен контрол. Така ресорният зам.-кмет  по култрата Стефан Стоянов коментира пред Дарик дисциплинарното отстраняване на директора на отдел „Култура“.

По думите му, няма никакъв личностен конфликт между двамата. Стоянов заяви, че винаги ще уважава Девлетян и отчита сериозните му постижения в културния живот на Пловдив през годините.

Зам.-кметът изтъкна, че културната политика на общината през последните три години е ясна, културният календар е отворен за всички. Според Стоянов не може да се говори за противопоставяне между утвърдените през годините културни събития и новите прояви, които се вливат по ясно регламентиран начин.

В момента временно изпълняващ длъжността директор на отдел „Култура“ е Кирил Велчев, който е син на общинския съветник от ГЕРБ Даниела Дженева.

Предстои да се проведе конкурс за назначаването на нов директор.

В Пловдив вече тръгна подписка срещу нерегламентираното уволнение на Йохан Девлетян. Утре тя ще бъде в галерия "Дяков", а през август ще обикаля културните институции на града.