Сродните души идват в точния момент
Сродните души идват в точния момент / www.selfhelpexplained.com
Сродните души- мит или реалност?
76591
Сродните души- мит или реалност?
  • Сродните души- мит или реалност?

Темата за сродните души е забулена в мистицизъм и романтизъм, като често хората разбират под „сродна душа“ единствено своята любовна половинка. Сродните души обаче могат да са много хора, които срещаме в различни етапи от живота си, сподели в интервю за Дарик експертът по медитативни и духовни практики, вдъхновител на промени и мотиватор Мартина Генкова.

Сродните души в нашия живот могат да бъдат както нашите любовни половинки, така и деца, родители, учители или просто приятели.

В духовен аспект се казва, че тези души са сключили договор помежду си - да се срещнат в определен момент, за да бъдат един на друг полезни, да се провокират и да изкарат себе си от зоната на комфорт, за да стигнат по-далеч в личното си търсене и да надскочат себе си, обясни Мартина Генкова.

Онова неописуемо и нелогично чувство, че сякаш познавате отпреди човека, с когото се срещате за първи път, е сред знаците да разпознаете своята сродна душа.

„Когато ги срещнем, те не само ни допълват, но ни помагат по един много красив начин да опознаем и да реализираме себе си.“

Според експертът обаче, човек трябва да е достатъчно осъзнат и нащрек, за да разпознае своята сродна душа, особено в днешно забързано ежедневие.

По думите на Мартина Генкова, предназначението на срещата между сродните души не е за това те да се допълват, а да споделят един с друг пълнотата си.

/Цялото интервю с мотиватора Мартина Генкова, можете да чуете в прикачения аудио-файл/

livingwithgod.org

Мартина Генкова е един от лекторите на Международния форум – изложение „Здраве, Щастие, Красота“. Над 50 фирми и организации ще участват на тазгодишното 13-то издание, което се провежда на 28, 29  и 30 ноември в Пловдив.