Слънцето ще се покаже, но само над планините
Слънцето ще се покаже, но само над планините / netinfo

В равнинната част на страната ще има ниска облачност или мъгла. На отделни места, главно в западните райони, ще преръми. По-значителни намаления на облачността, до предимно слънчево време, ще има в планинските райони. Ще е почти тихо. Максимални температури в повечето места между 9 и 14 градуса, съобщава НИМХ-БАН. В Пловдив термометрите ще показват от 6 до 11 градуса. Вероятността за валежи е 16%.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна. Ще духа слаб север-североизточен вятър. Максимални температури 11 - 13, температура на морската вода - около 14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Над планините ще има разкъсана облачност, по високите части намаляваща до предимно слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра - около 9, на 2000 метра - около 3 градуса.

В началото на следващата седмица ще духа слаб южен вятър и дневните температури слабо ще се повишат. Ще преобладава облачно време, с намалена видимост. През нощта срещу понеделник и в понеделник на места, отначало в Западна, след това и в Северна България слабо ще превали. Във вторник ще е почти без валежи. През следващите два дни очакваните максимални темпетатури за Пловдив са 12-13 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg