кражбите от магазини зачестиха
кражбите от магазини зачестиха / YouTube
В рамките на няколкочасово разследване служители на Пето РУ в Пловдив разкриха извършител на серия кражби от магазини в града. Вчера в районното управление постъпила информация, че от три търговски обекта в ЖК “Тракия” са откраднати по бутилка марков алкохол. При организираните незабавни оперативни действия криминалистите установили автора – 30-годишен пловдивчанин, известен за подобни посегателства. Мъжът е задържан за едно денонощие. Работата по случая продължава под наблюдение на прокуратурата.

Повдигнаха обвинения на крадци на пари, цигари и уиски

В полицията в Асеновград пък са задържани трима жители на село Болярци, заподозрени за кражба на овощни дръвчета. По предварителни данни, в понеделник 46-годишен криминално проявен и осъждан мъж и негови съседи, на 39 и 28 години, откраднали 65 фиданки от овощна градина край Асеновград. Случаят е докладван в Районната прокуратура, работата на разследващите продължава. 

Сигнал за грабеж разследват криминалисти от Четвърто РУ в Пловдив. Около 03:30 часа снощи 22-годишен жител на града съобщил на тел. 112, че в парк между ул. “Добри Войников” и ул. “Родопи” бил ограбен от двама непознати. Те го нападнали в гръб и отнели портфейла му, в който имало 4000 лева, 1000 евро, тайландска валута, документи и банкови карти. 

Две кражби от леки автомобили разследват и криминалистите от Първо и Трето РУ в Пловдив. 28-годишен мъж съобщил, че за времето между 16.30 часа и 19.30 часа в четвъртък от лек автомобил “Мерцедес”, паркиран на ул. “Димитър Талев”, са откраднати два преносими компютъра. Междувременно на ул. “Пещерско шосе” от лек автомобил “Опел” била открадната дамска чанта с 60 лева и лични документи. От извършения оглед е установено, че посегателството е извършено чрез взломяване стъклото на задна дясна врата. 

По случаите са образувани досъдебни производства.