Слаб интерес за издаване на лични документи
Слаб интерес за издаване на лични документи / снимка: DarikNews.bg, архив

По-малко избиратели без валидни лични карти издават удостоверения за гласуване в сравнение с предишни години. От 30-ти септември до 10.30 часа в деня на изборите са издадени 103 удостоверения за гласуване, съобщи за Дарик радио Камелия Ковачева от пловдивския сектор „Български документи за самоличност“. В деня за размисъл са издадени 15 удостоверения, а до 10.30 часа днес са едва 10.

Сектор „Български документи за самоличност“ и звената в районните управления в града и областта  работят днес до 18.00 часа. Единствено в Шесто РУП няма да се извършват такива услуги, тъй като няма работеща сграда и хората от район „Източен“ ще могат да получат удостоверения за гласуване в сектора на  ул. „Волга“. Самото удостоверение за гласуване е беплатно, но при подаването на заявление за нова лична карта трябва да се заплати съответната такса.

Около 16 000 души  са личните карти в Пловдив и областта, които трябва да се подменят. До края на тази година изтича срока на валидност на близо 10 000 лични карти, а останалите са от предишни години.